Om oss

Om kocken & huset

Huset där Casa Linoska befinner sig byggdes 1946 I hjärtat av Malung och var då en familje bostad byggd av Pernillas gammelfarfar & gammelfarmor Linnea & Oskar (därav Casa Linoska).

Snabbspolning till 2018, Pernilla flyttar tillbaka till Malung efter många år på resande fot och bestämmer sig för att köpa den gamle familjebostaden och börjar smida planer på att omvandla huset. En cateringverksamhet, lyxig hemma krog & boutique hotell står på agendan. Hennes syfte med denna unika plats är att skapa en oas där hjärta & själ får vila I symbios med att dina smaklökar får skutta av glädje! En plats att roa sig på och må bra ända ut I fingertopparna!

Pernilla är kocken som började med mat i väldigt ung ålder, Med en mormor från Panamas djupaste djungel och en farmor från Norges nordligaste topp så präglades hon av en stor respekt till råvaror, mat & dess tillgång.

Hon har jobbat världen över inom turism, restaurang samt det allmänna näringslivet och har en lång och bred erfarhet inom service & restaurang. Att jobba med hållbarhet och med säsongens grödor är en självklarhet och mycket av maten som lagas är I största mån lokal (beroende på råvarutillgång & tema), ekologisk och I stundvis egenodlad.

Filosofin från jord till bord har fått henne att jobba aktivt med teknik, kreativitet och passion, här jobbar man genom att ta reda på hela råvaran på bästa möjliga sätt. Detta är något som hon vill förmedla starkt genom sitt matlagande. I Casa Linoska gastronomi sätter hon miljö, smak och sinnesupplevelser som prio och varje måltid skapas för att vara oförglömlig stor som liten.

Hjärtligt välkomna till Casa Linoska önskar Pernilla med vänner!